Friday, November 18, 2016

Warm, cozy and stylish – 2

Har ni listat ut vad jag planerade göra med min fleecepläd? Faktiskt inte så stor skillnad förutom att jag gör den till en poncho. Jag letade lite på nätet eftersom jag på ett ungefär visste hur jag skulle göra men ville ha lite mer mått och så.
Jag hittade då dessa två blogginlägg som egentligen är väldigt lika så det får det blir – men i fleece. Den ena är på engelska och den andra på svenska. Jag hade ju en naturvit fleecepläd från IKEA liggande så den blir bra.  Eftersom den förra plädens omvandling till en poncho inte blev så bra så var jag väldigt nyfiken på hur detta skulle sluta.
Have you figured out what I planned to do with my fleece throw? Actually not much difference except that I made it into a poncho. I was looking a little on the net because I roughly knew what I would do but wanted a bit more dimensions and so.
I found these two blog posts that really are very similar so this is how it will be - but in fleece. One is in English and the other in Swedish. I had an off-white fleecethrow from IKEA so it will be good. Since the last fleece throw’s transformation into a poncho was not so good so I was very curious how this would end.
Jag broderat på min fleecebit. Det blir en del hoppstygn att klippa men det går bra.
Now I have embroidered on my fleece piece. There will be some jump stitches to cut, but it is OK.
Sedan så kantade jag fleecen med en sicksack och det tycker jag blev riktigt bra. Det läste jag också om i blogginläggen i går.
Then I hemmed the fleece with a zigzag and I think that was really good. That I also read in the blog posts .
Visst blev den supersnygg? Jag är verkligen super, supernöjd. Dessutom har jag fått mängder av fina komplimanger för den.
Det kan kanske bli ytterligare en i en annan färg. Prova vetja – det är ju bara en söm och i och med att jag använde en fleecepläd som inte kostade många kronor blev det verkligen (förutom mitt arbete som är ett nöje) ett snyggt och billigt plagg.
Sure, it looks super stylish? I'm really super, super happy. Also, I have had lots of nice compliments for it.
There might be another one in a different color. You must try it - it's just one seam and as I used a fleece throw that didn't cost many crowns it really became (apart from my work that just is fun) a neat and inexpensive garment.

Designs: Mega Decor #178 from Husqvarna Viking

4 comments:

  1. Tack för din inspiration idag och länkning till Visa och Berätta måndag!! Bambikram♥

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Tack och enkelt är det också. Man behöver ju inte brodera på om man inte vill. Helt naturell eller någon applikation skulle också vara snyggt.

      Delete